SENSITHERAPIE
Leefstijl aanpassen

SENSITHERAPIE en overige behandeltechnieken


WAT IS SENSITHERAPIE?

Het doel van Sensitherapie is het opheffen van onbalans tussen lichaam en geest, die elkaar voortdurend beinvloeden. Deze onbalans kan ontstaan zijn door bijvoorbeeld angsten, emoties, traumatische ervaringen, maar ook door angsten die al generaties lang worden overgedragen.

Sensitherapie werkt uitstekend bij depressie, stress, burn-out, angsten, moeheid, allergie, migraine, huidaandoeningen, ADHD, slaap- en gedragsproblemen, etc. 

Sensithherapie behandelt de hele mens en niet (alleen) zijn ziekte of aandoening.


HOE WERKT SENSITHERAPIE?

Meting

Om te weten wat het lichaam nodig heeft, wordt er binnen de Sensitherapie gewerkt met een vast protocol waarbij met een biosensor wordt uitgemeten welke behandeltechniek(en) nodig zijn.

Onderdelen van onderstaande behandeltechnieken kunnen hierbij worden ingezet:

Drukpuntmassage

Bij drukpuntmassage wordt er gewerkt op de energiebanen (meridianen) in je lichaam. Het drukken op specifieke meridiaanpunten maakt dieper liggende emotionele ladingen los om het helingsproces te bevorderen. Door samen te kijken naar het thema achter deze meridiaanpunten kunnen blokkades effectief worden opgeruimd.

Holistic pulsing

Dit is een zachte massagetechniek waarbij het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Deze pulsen bestaan uit een combinatie van wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Door de ritmische bewegingen ervaar je algehele ontspanning en bewustwording van de gevoelens in je lichaam. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel. 

Edelsteentherapie

Hierbij worden edelstenen op en rond het lichaam gelegd. Dit ondersteunt verschillende processen zoals inzicht krijgen in onderliggende thema`s en wordt vaak als helend ervaren. Het dragen van een edelsteen kan bijdragen aan het oplossen van een blokkade. Tijdens de behandeling wordt uitgemeten welke edelsteen nodig is hiervoor. 

E.F.T.

De Emotional Freedom Technique is een kloptechniek die is gericht op het vrijmaken van emotionele ladingen. Deze techniek is toepasbaar bij klachten zoals angst, verdriet, trauma`s, lichamelijke klachten en verslavingen. Het doel van E.F.T. is loslaten van negatieve emoties en lichamelijke pijn.

Remedies/tincturen

Remedies/tincturen kunnen de uitgevoerde behandeling ondersteunen en versnellen het proces door het thema aan te pakken. Deze remedies/tincturen zijn afgestemd op hedendaagse ziektes en kwalen. 

Voedingsadviezen

Soms ontstaan er in het lichaam tekorten van bepaalde voedingsstoffen/mineralen/vitaminen. De orthomoleculaire behandeling brengt concentraties van lichaamseigen vitaminen en mineralen weer in balans. Allergieen en tekorten worden uitgemeten met de biosensor. Een (tijdelijk ) aangepast voedingspatroon kan het lichaam weer in balans brengen.  

Systeem- /Tafelopstellingen

Dit is een manier om inzicht te krijgen in hoe iemand zichzelf ziet t.o.v. zijn omgeving, werk, relatie, familie, etc. Met een aantal fysieke materialen, zoals poppetjes, blokjes, etc wordt ‘het systeem’, waar iemand toe behoort, opgesteld. Een tafelopstelling geeft een zeer krachtig inzicht vanuit elk perspectief, m.a.w een driedimensionale kijk op het systeem.

Reiki

Reiki is een natuurlijke geneeswijze, die toegepast wordt om een positieve invloed uit te oefenen op lichaam en geest. De energie die doorgegeven wordt door de handen van de behandelaar, vindt zelf een weg door lichaam en geest van de cliënt. Deze energie heeft een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen. Het doorgeven van deze energie kan zowel door directe handoplegging als op afstand.  

Access Consciousness the Bars

Dit is een zachte behandelwijze, waarmee het lichaam in staat wordt gesteld om oude gevoelens, gedachten, ideeën en overtuigingen los te laten. Tijdens een behandeling lig je heerlijk ontspannen op de behandeltafel terwijl een aantal punten op je hoofd zachtjes worden aanraakt.
Deze manier van behandelen is geen onderdeel van de Sensitherapie, maar is een op zichzelf staande behandeling van ca. 60-75 minuten.

TARIEVEN

Een consult voor Sensitherapie kost € 55,- per uur

Een consult voor Access Consciousness the Bars kost € 65,00 per behandeling 

Prijzen voor de behandeling (particulier/ individueel) zijn vrijgesteld van BTW / Prijzen, zakelijk (denk bijv. aan werkgevers) exclusief 21% BTW.